• Mural IN VINO VERITAS.

Mural IN VINO VERITAS.

2007


Tècnica mixta  i collage sobre fusta  244 x 976 cm

L’any 2007 amb motiu de la inauguració d’un nou espai a la  seu del Museu de les cultures del  Vi de Catalunya (Vinseum) a Vilafranca del Penedès, Guinovart va presentar una exposició que posava en relleu la terra, la vinya, el cep i la sang: ferment de vida, i que com un gra de sorra, son una defensa d’uns valors culturals que encara ens pertanyen.

Aquest magnífic mural formava part d’aquesta exposició i actualment es pot veure a les Bodegues Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles on a la seva Vinya dels artistes podreu gaudir d’altres obres de Guinovart

Bodegues Mas Blanch i Jové, La Pobla de Cérvoles
Vinya dels Artistes

 • Reial Acad猫mia de Farm脿cia de Catalunya
 • Reial Acad猫mia de Farm脿cia de Catalunya
 • Reial Acad猫mia de Farm脿cia de Catalunya
 • Reial Acad猫mia de Farm脿cia de Catalunya

Reial Acad猫mia de Farm脿cia de Catalunya

2007


Mural e intervenció realitzada  gràcies al mecenatge del Dr. Joan Uriach i Marsal a la sala de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, ubicada al carrer Hospital nº 56 de Barcelona.

 • Mural des del Guernica 1996-2001.
 • Mural des del Guernica 1996-2001.

Mural des del Guernica 1996-2001.

1996


És cert, possiblement el compromís fonamental de l'artista és la fidelitat al llenguatge estricte, però jo sóc de la mena de gent que creuen també en el compromís dels continguts del món que ens envolta.

Mai el panflet, però no em puc deslligar d'un constant espai crític sotmès a la balança forma-contingut.

L'obra que presento parteix del Guernica, intentant interpretar-lo com a trencaclosques simbòlic, suport teatralitzat que com a nòmada canvia, es transforma ple de signes afegits, història plena d'injustícies del passat i del present.

El Guernica no és una marca ideològica, és un nou paisatge, un arbre nou, no pertany a cap estat, és el mirall dels maltractats de sempre.

Josep Guinovart.- Octubre 2001

Museu d'Història de Catalunya
(Tècnica mixta 300x1000 x 200 cm)

 • Borsa de Barcelona

Borsa de Barcelona

1994


 • Mural per l'Associacio虂 de mestres Rosa Sensat, Barcelona

Mural per l'Associacio虂 de mestres Rosa Sensat, Barcelona

1979


Tècnica mixta sobre fusta  243 x 488 cm

Un 15 de juliol de 1966, 153 mestres es reunien a Barcelona, per reprendre una tradició pedagògica iniciada el 1914 que s’havia vist estroncada amb la Guerra Civil i el règim franquista. Ho feia en una clandestinitat tolerada (o ignorada) per l’administració.

Des d’aleshores i de manera ininterrompuda cada any ha tingut lloc una nova Escola d’Estiu, que condensa la feina de tot un any de treball i reflexió, en què centenars de persones es reuneixen per debatre, aprendre, formar-se i contribuir de manera significativa a la seva formació i, per tant, a la transformació de l’escola i l’educació pública.

Guinovart l’any 1979, per la 14ª Escola d’Estiu, va fer aquest mural, que actualment presideix l’entrada de la seu de l’Associació de mestres Rosa Sensat.

Avinguda de les Drassanes 3, Barcelona

 

 • Homenatge al GATPAC.

Homenatge al GATPAC.

1972


Realitzat amb motiu de l'exposició sobre el grup  al Col·legi Arquitectes de Barcelona el 1971.
Tècnica mixta sobre fibrociment 240x7,30m. Actualment es troba ubicat al  F.A.D., Barcelona

 • 1  
 • 2  
 • 3