cat | cast | eng

Llu铆s Trepat

Petita exposici贸 d'obra recent

L'Espai Guinovart d'Agramunt mostra  dibuixos i olis recents de Lluís Trepat, una avinentesa extraordinària per conèixer l'estat darrer de la seva obra i per recordar la seva gran condició de dibuixant.

Els darrers anys el món pictòric de Lluís Trepat s'ha amarat d'intimisme. Per tot hi apareixen escenes d'àmbit familiar: la seva esposa, els fills, el gos, interiors i exteriors propis, que succeeixen a aquells interiors de l'eixample barceloní i introdueixen, fins i tot, detalls de naturalesa, només transformada quan retorna al Talladell i representa els horitzons oberts de la Segarra. 

Els dibuixos que s'exposen ara a l'Espai Guinovart resulten evocatius de l'actitud que Lluís Trepat adopta a la maduresa. Lleugers, simples, intensos a la vegada que lúdics, enèrgics, excepcionals a la fi.. L'autor copsa novament banyistes o anècdotes insòlites, com una sala d'espera d'aeroport. La figura humana centra sempre la seva atenció, presa a través de les línies negres de la tinta xinesa o subtilment del traç del llapis, component perspectives imaginades d'un expressionisme impactant, subratllat ara per una taca o ara per pinzellades que il·luminen la tonalitat de l'escena i les assemblen a pintures, a aquestes teles de vigorositat cromàtica que juguen amb saviesa a evitar el color negre i a explicar que els complementaris s’ordenen entre si per descriure l'ofici del pintor, de la fruïció entre la línia i el color, i per insistir que la realitat basta per transcendir la pintura.

Josep Miquel Garcia.
Gener 2001