cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Jo Milne

Cipher

Jo Milne dibuixa un món de punts, presenta una sèrie de pintures que reflexionen entorn de la percepció i de com s’explica allò que es veu. Punts que són punts de sortida, punts entre parèntesi, o punts finals que ens porten a l’interior d’un món dibuixat molt proper a la realitat, tot i utilitzant un llenguatge reduït.  A través d’aquest llenguatge reduït de punts el món esdevé un mapa sense coordenades, amb una sèrie d'imatges que reflecteixen una realitat fragmentada. L’artista invita a l'espectador a descobrir-se dins d’aquest  món de “Cipher” (clau d’accés) a on les coordenades juguen i es belluguen amb la mirada sense perdre mai el fil d’unió.

La pintura sorgeix del no res, de la tactilitat i de la sensació d'allò  que imaginem. La imatge final és l'anècdota d’un procés de qüestionament d’allò que no veiem. La clau rau a descobrir com utilitzar de manera complementària d'altres llenguatges per a  desenvolupar un concepte de percepció de la realitat.

Jo Milne el 1989 és Màster en Belles Arts per la Universitat d'Edimburg, i Màster de gravat per la Camberwell School of Art de Londres el 1993. Entra en contacte amb Barcelona el 1987, en un intercanvi amb l'Escola Massana. Ha estat professora i directora de la Winchester School of Art a Barcelona. A l’actualitat imparteix classes a Eina (Barcelona) i al Trinity college (USA).

Després d’estades de treball a LA NAU del Museu d’Art de Sabadell i a HANGAR a Barcelona va establir fa dos anys el seu taller a Terrassa.