cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Ramon Massana i Pilar Valeriano

Trobades

La mostra compta amb escultures i gravats de Ramon Massana, les primeres realitzades en talla de pedra i envoltada per elements de ferro i altres materials. Pilar Valeriano presenta la sèrie Composició, un total de tretze obres elaborades amb una original tècnica en collage amb teixits, acríllics i teixits.

Cal destacar però que aquesta exposició parteix del que els artistes, sota el concepte “trobades”, volen expressar en relació a un conjunt de vivències pròpies de la seva infantesa, com els seus primers contactes amb la matèria i el color.

"De petits anàvem al riu, jugàvem a tirar codines per damunt de l’aigua, fent-les saltar i, de vegades, la pedra arribava fins a l’altra riba.
L’endemà d’un dia de pluja tocava anar a prop d’una bòvila de totxanes; allà, amb les mans, trèiem l’argila -deixàvem les petjades i les ditades al voltant del forat del terra- en fèiem una pilota, la dúiem davant de casa i, a la vorera del carrer Major, fèiem cassoletes i ninots.

Per a mi, l’escultura és diàleg amb la matèria i les idees. És quelcom més que estètica, és un llenguatge de comunicació. És una eina que m’ajuda a expressar el que sento. És pregunta, resposta i també dubte."


Ramon Massana

"La meva mare em va explicar que una vegada, quan jo era petita, em vaig ficar a l’habitació de la meva tieta i, amb el seu pintallavis, em vaig pintar la cara i, després, el cobrellit blanc. Jo no recordava el fet, però quan m’ho va dir vaig retrobar aquella sensació que dóna pintar amb la barra vermella i tova sobre la textura de la tela. Aquest va ser un primer contacte amb la matèria i el color
.
En l’art intento expressar i comunicar sensacions i sentiments que no sé dir amb paraules, però també vull experimentar, buscar, sorprendre’m i recuperar aquella llibertat de la infància."


Pilar Valeriano