cat | cast | eng


 

Pilar铆n

de mercats i de vida

L’exposició «Pilarín: de mercats i de vida» presenta il·lustracions de l’artista vigatana. Mostra la seva visió de la societat a través dels mercats com a punt de trobada entre persones.

Pilarín (1941) dibuixa dolçor, cares rodones, ulls ben oberts, galtes vermelles i moltes rialles. En obrir algun dels seus llibres il·lustrats, l’alegria s’apodera del moment. Ha plasmat història, tradicions i llegendes, sempre mostrant el territori des de la plana de Vic. Però també ha traspassat fronteres, i són moltes les llengües que acompanyen les seves il·lustracions. Una selecció d’aquestes imatges plenes de vida i dels llibres que han arribat arreu és el que omple el Petit Espai d’Agramunt.

Com a bona osonenca, ha fet lluir el mercat de Vic, ubicat en una de les places més solemnes de Catalunya, entre els seus papers i colors. Un antic mercat municipal és també l’Espai Guinovart, i Pilarín és l’autora de la Petita història de l’Espai, un llibre que explica la vida de Josep Guinovart i del seu espai cultural a Agramunt.

«Pilarín: de mercats i de vida» ensenya el mercat com un important punt de trobada i de representació de la nostra societat. L’artista ho fa amb el mercat de Vic, amb mercats urbans i amb mercats imaginaris. Tot plegat, diferents estampes que ensenyen l’ahir, l’avui i fins i tot el futur de la nostra societat.

Així doncs, la història d’aquest edifici és perfecta per presentar una Pilarín que ret un homenatge a aquests indrets plens de vida.

Lara Vidal Santorum
Historiadora de l’art