cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Res no és mesquí, Guinovart i els poetes

Josep Guinovart.

Museu de la Garrotxa d'Olot.

El proper divendres dia 5 de juliol, a les 19h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició Res no és mesquí. Josep Guinovart i els poetes, al Museu de la Garrotxa d’Olot.

Aquesta exposició es presenta dins del Programa D’itineràncies que impulsa la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural, a través de la Subdirecció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, destinat a espais expositius i museus amb programació estable i professional d’arts visuals.

Des de la Fundació Espai Guinovart, valorant possibilitat que ens oferia aquesta iniciativa promoguda per la Subdirecció General de Promoció Cultural,  es va considerar que l’exposició Res no és Mesquí. Josep Guinovart i els Poetes, presentada a l’Espai Guinovart durant l’any 2010, era una bona proposta per tal d’optar a participar d’aquest Programa d’Itineràncies.

A partir de la presentació del projecte d’aquesta exposició, la Comissió d’Itineràncies fa una primera selecció d’entre tota la  quantitat de projectes rebuts a la Subdirecció, i els tècnics i tècniques responsables de la programació d’espais públics i privats de difusió d’arts visuals designen els més ben valorats, essent l’exposició produïda per la Fundació un dels dos projectes escollits, juntament amb l’exposició Transicions. 70’s a Espanya, Xina i Estats Units, organitzada per la Fundació Foto Colectania.

Així, el Museu de la Garrotxa és el primer espai en acollir-la i on començarà aquesta itinerància que es previst que acabi al mes de novembre de 2014,  després d’haver-se exposat a Olot, Badalona, Manresa i Santa Coloma de Gramenet. L’exposició, produïda per la Fundació Privada Espai Guinovart i comissariada per Manel Guerrero, reuneix un conjunt d’obres que, provinents de la col·lecció de la Fundació Privada Espai Guinovart d’Agramunt i del Centre d’Obra Gràfica Josep Guinovart de Barcelona, són testimoni de la influència de la poesia en la trajectòria plàstica de Josep Guinovart.

Les obres:

Pertanyents al fons de la Fundació Privada Espai Guinovart:

L’obra dedicada a Màrius Torres, l’obra Itaca dedicada a la poesia de Kavafis, Federico García Lorca amb la Sèrie Poeta en Nueva York, l’obra A Lorca i una selecció de les Guitarres Lorquianes, així com una selecció de la sèrie dedicada a Les decapitacions de Pere Quart.

Pertanyents al Centre d’Obra Gràfica Josep Guinovart:

Gravats d’homenatge a Federico García Lorca, litografies dedicades a Salvat – Papasseit, serigrafies dedicades a l’obra poètica Las Quatro Estaciones de José Hierro, litografia dedicada a León Felipe, així com una mostra de llibres il·lustrats i cartells realitzats amb motiu d’esdeveniments literaris.

Museu de la Garrotxa
c.Hospici, 8
17800 Olot
972 271 166

http://museu.garrotxa@olot.cat

Calendari de la mostra itinerant

Del 5 de juliol al 18 d'agost de 2013 Museu de la Garrotxa C. de lHospici, 8 Olot.
Del 12 de setembre al 3 de novembre de 2013 Espai Betúlia C. Enric Borràs, 43 Badalona.
Del 13 de gener al 9 de març de 2014 Centre Cultural El Casino Pg. Pere III, 27 Manresa.
Del 14 de març al 22 de juny de 2014 Can Sisteré C. de Sant Carles, s/n
Santa Coloma de Gramanet.
Del 25 de setembre al 30 de novembre de 2014 Museu Abelló C. Berenguer III, 122
Mollet del Vallès.