cat | cast | eng

Univers Guinovart

Josep Guinovart

Espai Carmen Thyssen-Sant Feliu de Guixols

Univers Guinovart és una exposició realitzada en coordinació amb l’Espai Guinovart i l’Espai Carmen Thyssen, amb la presència de peces de diversos museus i col·leccions del país que permet a l’espectador realitzar una visita amb múltiples itineraris. Obres realitzades entre 1948 i 2007 que fan la guitza a un discurs antològic, definint la seva trajectòria artística a través cercles entrellaçats, volent retre homenatge al caràcter d’obra oberta amb la que Guinovart definia la raó de la seva recerca plàstica: la mirada del públic que en fa seu el sentit i el significat.

Guinovart convida a observar de forma diferent tot el que ens envolta. Proposa a la mirada la continuïtat d’un diàleg establert des de la sensibilitat. En la seva anàlisi del món ha explorat i experimentat el vincle amb la natura, la terra i l’entorn, manipulant les matèries, treballant l’espai, el volum i el context des de diferents disciplines artístiques com ara la pintura, el collage, l’escultura, el gravat o les instal·lacions; totes elles presents en l’exposició. 

La mostra és un univers traçat des de dues geografies: la primera planta dedicada a una geografia física, indagant les arrels tel·lúriques que nodreixen la sensibilitat vers un món convuls, però també un món de somni, d’esperança, de regeneració. La segona planta explora una geografia humana, perfila un recorregut més introspectiu, fent de pont amb la seva visió de l’art “com un projecte, un esbós inacabat, una aproximació al desig, un mer intent, l’intent d’agafar l’aigua amb un sedàs”.  Els paisatges de l´ànima i les ànimes dels paisatges ens conduiran per un viatge insòlit a través de l’Univers Guinovart.

Pilar Giró
Comissària de l'exposició

Pilar Giró ens explica en aquest vídeo com s'articula la mostra artística

La Vanguardia

Agencia EFE

El pais

Bonart

CCMA

Radiocapital