cat | cast | eng

Descarrega't el   PDF

Guinovart a Agramunt

Josep Guinovart.

Guinovart a Agramunt, s’inaugura en el marc de la Festa Major. Són dies en què el poble esclata i l’Espai Guinovart vol esclatar amb ell. És per això que presentem aquesta nova exposició.

Durant el 2013, l’Espai ha gaudit d’«Agramunt a Guinovart», en què va ser el poble qui va escollir de manera entregada les peces que han ocupat l’antic mercat. Ara l’Espai surt al carrer i omple Agramunt d’obres de l’artista per retre tribut a la localitat. Atès que no podem omplir tot el poble d’obres, hem seleccionat una sèrie d’entitats, associacions i indrets emblemàtics amb espai per gaudir i mostrar una peça representativa. Són punts concrets de la vila que mostren la col·lectivitat d’Agramunt.

Dues creacions encarnen cada una de les entitats: l’una s’exposa dins l’Espai; l’altra, al local de l’entitat. D’aquesta manera, es crea un doble circuit: un d’interior i un altre d’exterior. Aquest darrer permet que l’Espai s’estengui pel poble i que el visitant el recorri tot descobrint (o redescobrint) el teixit associatiu i històric d’Agramunt.

Són les seves obres ocres amb roselles suggerents, blat, palla, rostolls i eines del camp o els cartells que promocionen les activitats públiques allò que uneix l’artista amb el poble i la seva història, és a dir, la seva gent.

Els carrers i les entitats es manifesten com una vila viva que acull clamorosament Josep Guinovart i el seu llegat artístic. I l’Espai brinda al poble el gaudi de custodiar una peça relacionada amb la seva història per tancar aquest cicle que ha recordat els cinc anys de la mort de Guinovart. El poble viu segueix recordant l’artista.

Gràcies, Agramunt.


Lara Vidal Santorum
Historiadora de l’art