Activitats / Espai

  • del 2 al 4 de juliol de 2014

Curs d'estiu ART I TERRITORI de la Universitat de Lleida.

El curs es basarà la relació entre les obres de Josep Guinovart i Guillem Viladot i les seves experiències vitals al territori. L'Ajuntament d'Agramunt, conjuntament amb les Fundacions Espai Guinovart i Guillem Viladot i en el marc dels Cursos dEstiu de la Universitat de Lleida organitzarà durant els propers 2, 3 i 4 de juliol el curs Art i Territori, basat en les vivències dels artistes Josep Guinovart i Guillem Viladot com a fons dinspiració de la seva obra.

La vila d’Agramunt i el seu entorn és un dels principals punts de partida del treball creatiu del poeta Guillem Viladot i de l’artista plàstic Josep Guinovart, dos autors força diferents però amb una forta vivència del territori que queda ben palesa en les seves obres. Aquest curs pretén fer una immersió en la creació artística i en les claus, motivacions i referències que es manifesten en l’obra d’aquests autors. Per aquest motiu, el coneixement i l’estudi de les seves obres es complementarà amb tallers que faran possible assajar tècniques i estratègies creatives i obtenir resultats aplicables en l’àmbit artístic i educatiu.

Es tracta d’un curs de caràcter interdisciplinari, adreçat a estudiants i professionals de l’àmbit de l’educació, les Belles Arts, Història de l’Art, Comunicació, Turisme i, en general, a totes aquelles persones interessades en el tema.

Coordinació: Josep Minguell Cardenyes (pintor muralista).
Equip docent: Jaume Figuera Figuera (creador artístic i filòleg), Martí Guinovart López (gravador artístic), Josep Minguell Cardenyes (pintor muralista), Josep Miquel Garcia (Fundació Guillem Viladot), Lara Vidal Santorum (Fundació Espai Guinovart) i David Ymbernon Grau (artista).
Hores lectives: 20
Espai: Lo Pardal – Casa de Poesia Visual, Espai Guinovart i Ajuntament d’Agramunt.
Preu: 79,06 € estudiantat UdL / 90,00 € la resta.
Places 25

PROGRAMA
Dimecres 2

Bernat Solé, alcalde d’Agramunt, Maria Guinovart, Fundació Espai Guinovart, i Josep Miquel Garcia, Fundació Guillem Viladot.

09.30-10.00 h Acte inaugural a l’espai Lo Pardal. Sessions a l’espai Lo Pardal,  Josep Minguell.
10.00-10.30 h Sessió inaugural a l’espai Lo Pardal: “Art i processos de creació”, Jaume Figuera.
10.30-12.30 h Punt de sortida a l’espai Lo Pardal. Entre Riella i Tnumarga: Itinerari i visita a espais relacionats amb Guillem Viladot i Josep Guinovart. Sessió a l’espai Lo Pardal, Josep Miquel Garcia.
12.30-14.00 h Guillem Viladot - Josep Guinovart, crear en un marc sense llibertat d’expressió

Dijous 3

Sessions a l’espai Lo Pardal. David Ymbernon.
09.30-14.00 h Taller de poesia visual I.  David Ymbernon.
15.30-18.30 h Taller de poesia visual II.

Divendres 4

Sessió a l’Ajuntament. Lara Vidal
09.30-10.30 h Obra gràfica de Josep Guinovart. Sessions a l’Espai Guinovart. Martí Guinovart.
10.30-14.00 h Introducció al gravat calcogràfic I.  Martí Guinovart.
15.30-18.30 h Introducció al gravat calcogràfic II.
18.30-19.30 h Cloenda.
19.30-22.00 h Acte de commemoració dels 20 anys de l’Espai Guinovart.

*Durant les tardes i vespres del dimecres i dijous s’organitzaran visites guiades a diferents espais d’Agramunt per als participants al curs.

Per a més informació:
Tel. 973 70 33 90 - Fax 973 70 33 98
estiu@estiu.udl.cat
http://estiu.udl.cat

Propostes educatives

1