El Parlament presta 'La porta', de Guinovart, per a una exposició, i al seu lloc hi haurà una altra obra de l'artista

L'obra 'La porta', de Josep Guinovart, que, donada per la filla i hereva de l'artista, des de l'any passat s'exhibeix al Parlament, formarà part durant un any d'una exposició itinerant; mentre no torni, al seu lloc a la cambra s'hi podrà veure la peça 'Composició V', cedida de manera temporal per la Fundació Espai Guinovart.

Maria Guinovart, que és també la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, l'any passat va donar al Parlament, a iniciativa pròpia, l'obra 'La porta', que des del març del 2015 s'exhibeix a la planta baixa del palau. Es tracta d'una peça del 1996 en tècnica mixta sobre fusta, de 220x100 cm.

Ara, a petició de la mateixa filla de l'artista, l'obra s'ha incorporat a l'exposició 'Pot passar. Guinovart, portes, finestres i altres', que fins el 21 d'agost es pot visitar a l'Espai Guinovart d'Agramunt, i que posteriorment serà al Museu de Valls, i després al de Sant Pol de Mar, on acabarà la itinerància, a final d'abril del 2017.

Fins aleshores, a l'espai que habitualment ocupa a la cambra s'hi exposarà una altra obra de l'artista, 'Composició V', que la mateixa fundació ha proposat de cedir temporalment amb aquesta finalitat. Aquesta peça, un acrílic sobre tela i fusta de 191x130 cm., ja instal·lada al palau, és del 1962.