El Museu Etnogràfic de Castella i Lleó inaugura «JOSEP GUINOVART: MI TATUAJE ES LA TIERRA».

Demà, dijous 12 de novembre de 2015, a les 12: 00h tindrà lloc la inauguració de «Josep Guinovart: el meu tatuatge és la terra».
Es tracta d'una intervenció de 39 obres de l'artista català en les plantes 0 i 1 d'exposició permanent del Museu Etnogràfic, interactuant amb les peces del propi museu i que podrà ser visitada fins el 13 de març del 2016.
A l'acte inaugural hi assistirà la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, Sra. Maria Guinovart i el director del Museu Etnogràfic de Castella i Lleó, D. Carlos Piñel.

Josep Guinovart i Beltran (Barcelona, ​​1927 - 2007). Artista polifacètic, va ser pintor, dibuixant i gravador. Va realitzar els seus estudis a l'Escola de la Llotja i al FAD (Foment d'Arts Decoratives) de Barcelona. El 1946 va obtenir una beca del Foment de les Arts Decoratives, de París, fet que li va permetre realitzar la seva primera exposició a la Galeria Syra.

Les seves primeres obres estan fortament marcades per les influències de Nonell i Gimeno. El seu estil realista, entre cru i sentimental, va durar poc temps i en 1948 es va produir un canvi important, obrint-se dues vies diferents d'expressió: la ingènua i lliure, popular i anarquitzant, que recrea de memòria la realitat, i una altra, de filiació i aspiració culta, i pintada del natural. Totes dues, cap a 1952, es van fondre en aconseguir una beca atorgada per l'Institut Francès. Aquest nou viatge a París va determinar canvis vitals en la seva creació artística.

Cap a 1970, l'obra de Guinovart va aconseguir la plena maduresa, amb llibertat en el llenguatge i sempre en contacte amb la realitat. Des d'aquest període, l'artista va iniciar una profunda introspecció, mostrant en els seus treballs el més profund del seu món interior.
Sens dubte, Josep Guinovart és una de les figures clau per conèixer l'art de la segona meitat del segle XX a Espanya.