cat | cast | eng

El meu tatuatge és la terra

Guinovart

Museu Vida Rural + Fassina Balanyà de l'Espluga Francolí + Monestir Poblet

Es una producció del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí de la Fundació Carulla  en aliança amb la Fundació Espai Guinovart, la Fassina Balanyà  de l’Espluga de Francolí  i el Monestir de Poblet.

Tres escenaris diferents  acullen  l’obra artística de Guinovart (Museu Vida Rural, Fassina i Monestir de Poblet ) i comparteixen amb l’artista el respecte i l’observació atenta de la natura i una relació especial amb la terra. Una terra entesa com a territori però també com a part essencial de l’ésser humà.

A través de l’obra de Guinovart coneixem una memòria rural transformada en art que ens parla dels vincles entre la humanitat i la terra. Un recorregut on es transmeten els valors de la sostenibilitat i que reivindica un món rural que desapareix, potser, irreversiblement.

L’exposició fa dialogar estris del mateix Museu amb peces pròpies de l’artista que parlen del món rural i que es relacionen amb les seves vivències personals.

«El meu tatuatge és la terra» recrea l’univers que Guinovart va descobrir en arribar a Agramunt, fugint de la guerra. Forques, falçs, trills, ous o blat són elements que formen el llenguatge pictòric d’aquest artista que, lluny de representar la realitat, la presenta amb tots els seus volums i textures, convertint així un modest drap collit de terra en una meravellosa obra d’art.

Video exposició