• Homenatge al GATPAC.

Homenatge al GATPAC.

1972


Realitzat amb motiu de l'exposició sobre el grup  al Col·legi Arquitectes de Barcelona el 1971.
Tècnica mixta sobre fibrociment 240x7,30m. Actualment es troba ubicat al  F.A.D., Barcelona

 • Mural al vestíbul de vivendes
 • Mural al vestíbul de vivendes
 • Mural al vestíbul de vivendes

Mural al vestíbul de vivendes

1963


Mural al vestíbul del edifici de vivendes de renda limitada realitzades per l'arquitecte Dr. Claudio Carmona Sanz al carrer Còrsega 697 de Barcelona.

 • Murals per Llars Mundet.
 • Murals per Llars Mundet.

Murals per Llars Mundet.

1957


Llars Mundet, Pg. Vall d'Hebron, 171 -Bcn.
Fons Historicoartístic de la Diputació de Barcelona.
Fotografia: Núria Casadevall
Dimensions: 420 x500 cm

El 1954, el matrimoni català multimilionari que vivia a Mèxic format per  Artur Mundet i Anna Gironella van fer una donació econòmica molt important a la Diputació de Barcelona per construir una nova  Casa de Caritat. L'arquitecte Manuel Baldrich va ser l'encarregat de construir el Teatre amb capacitat per 1.300 persones  que es va convertir en l'epicentre lùdic del antic orfenat.
En els laterals de l'entrada del teatre es poden admirar aquest murals encarregats a  Josep Guinovart  que porten el títol de Festival i Titelles respectivament.

En paraules d'Àlex Mitrani, Guinovart recupera en aquest cas la figuració per posar-se al servei dels autèntics destinataris de l'obra , els nens acollits en la institució, amb unes imatges alegres i optimistes que mostren el joc infantil, la música i la dansa, picassians saltimbanquis, el contacte amb la natura, el dret a la bellesa.

 • Mural en el edifici Pirelli de Barcelona, del arquitecte Eusebio Bona.

Mural en el edifici Pirelli de Barcelona, del arquitecte Eusebio Bona.

1957


Tècnica goma i collage.
Actualment desaparegut

 • Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.
 • Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.
 • Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.

Mural pirogravat a la botiga Moto Guzzi Hispania de Barcelona.

1955


El novembre de 1955  Moto Guzzi Hispania obre a Barcelona un modern establiment al número 437 de la Diagonal, entre Muntaner i Aribau. El nou punt d'exposició i venda destaca per la seva amplitud i gran lluminositat i des del punt de vista artístic per un pirogravat mural sobre fusta, obra de Josep Guinovart, que sembla evocar la mecànica de la motocicleta.
La botiga està vinculada a Moto Guzzi fins ben entrada la dècada dels 1970's, canviant posteriorment d'usos, fins fer desaparèixer el mural .

Fotos Francesc Català-Roca

 • Mural a edifici del Passeig Borbó de la Barceloneta.

Mural a edifici del Passeig Borbó de la Barceloneta.

1954


És una de les seves primeres pintures murals no figuratives, que realiza amb 26 anys per encàrrec del arquitecte i promotor de l'edifici. El tema triat guarda una estreta relació amb el barri on es troba i amb les finalitats del promotor, ja que malgrat el caràcter abstracte de l’obra s'hi distingeix clarament un far al mig i un vaixell que sembla en situació de naufragi en l'extrem més proper a la porta d'entrada, separats per diverses formes de tons blavosos que representen l’aigua del mar en moviment.

Es troba en el primer edifici d'habitatges que va projectar l’arquitecte José Antonio Coderch de Sentmenat amb la col·laboració de Manuel Valls Vergés per encàrrec del promotor, el Montepío de la Caja de Previsión de la Marina Mercante Nacional, al actual Passeig Joan de Borbó 42-43 de Barcelona, inclòs al catàleg de patrimoni  arquitectònic de Barcelona amb l’identificador número 18 i el màxim nivell de protecció (BCIN o A).

  (Fotografia de Aleix Barberà Giné) 

 • 1  
 • 2