Activitats / Espai

  • del 8 al 10 de juliol de 2015

Curs d'estiu ART I TERRITORI II de la Universitat de Lleida.

Resum del curs: La vila d’Agramunt i el seu entorn és un dels principals punts de partida del treball creatiu del poeta Guillem Viladot i de l’artista plàstic Josep Guinovart, dos autors força diferents però amb una forta vivència del territori que queda ben palesa en les seves obres.

Aquesta és la segona edició d’aquest curs i pretén fer una immersió en la creació artística i en les claus, motivacions i referències que es manifesten en l’obra d’aquests autors. Per aquest motiu, el coneixement i l’estudi de les seves obres es complementarà amb tallers que faran possible assajar tècniques i estratègies creatives i obtenir resultats aplicables en l’àmbit artístic i educatiu.

De manera més concreta, els objectius del curs són: la immersió en el procés de creació dels dos artistes; l’anàlisi de les motivacions, claus i referències que es manifesten en la seva obra; l’aprofundiment de la seva relació amb el territori com a font d’inspiració del seu treball; el coneixement de les tècniques artístiques que van utilitzar; així com l’elaboració de recursos pedagògics per poder-los desenvolupar posteriorment a l’aula.

Es tracta d’un curs de caràcter interdisciplinari, adreçat a estudiants i professionals de l’àmbit de l’educació, les Belles Arts, Història de l’Art, Comunicació, Turisme i, en general, a totes aquelles persones interessades en el tema.

Llengua d’impartició: Català i castellà

Coordinació: Mònica Larruy Ocaña (Fundació Espai Guinovart)
Equip docent: María José Botero Marulanda (Llicenciada en Belles Arts), Xavier Canals Montolio (Escola Superior de Disseny i d’Arts Llotja), Jaume Figuera Figuera (creador artístic i filòleg), Alfonso Martínez Juárez (Massana Permanent), Josep Minguell Cardenyes (pintor muralista), Josep Miquel Garcia (Fundació Guillem Viladot) i Lara Vidal Santorum (Fundació Espai Guinovart)

Durada: 20 hores lectives

Espai: Lo Pardal – Casa de Poesia Visual i Espai Guinovart
Preu: 79,06 € estudiantat, PAS i PDI de la UdL / 90 € la resta
Places: 25

PROGRAMA

Dimecres 8
Bernat Solé, alcalde d’Agramunt, Maria Guinovart, Fundació Espai Guinovart, i Josep Miquel Garcia, Fundació Guillem Viladot
09.30-10.00 h Acte inaugural a l’espai Lo Pardal
Sessions a l’espai Lo Pardal
Josep Minguell
10.00-10.45 h Sessió inaugural a l’espai Lo Pardal: “Microcosmos”
Josep Miquel Garcia
10.45-11.30 h La naturalesa com a font d’inspiració
Toni Prim
11.30-14.00 h Figures retòriques visuals: imatges de les imatges

Dijous 9
Sessions a l’espai Lo Pardal
Jaume Figuera
09.30-14.00 h Taller de poesia visual. Tècniques i pràctiques I
Jaume Figuera
15.30-18.30 h Taller de poesia visual. Tècniques i pràctiques II

Divendres 10
Sessions a l’Espai Guinovart
Lara Vidal
09.30-10.30 h Què és un llibre d’artista?
María José Botero
10.30-11.30 h Els llibres d’artista de Josep Guinovart
Alfonso Martínez
11.30-14.00 h Taller d’enquadernació I
Alfonso Martínez
15.30-18.30 h Taller d’enquadernació II

Dissabte 11
Sessions a l’Espai Guinovart
19.00 h Lliurament de diplomes i cloenda dels cursos d'estiu amb la ponència "La condició post-fotogràfica", a càrrec del fotògraf i artista Joan Fontcuberta.

Sessions a la Plaça de l'Església
21.30 h Concert a càrrec de la Banda simfònica Unió Musical de Lleida

 

*Durant les tardes i vespres del dimecres i dijous s’organitzaran visites guiades a diferents espais d’Agramunt per als participants al curs.

Propostes educatives

1